Актуелности

  АГОРА- Завршна конференција HOPE размене

  Ажурирано 04.06.2018. године

  Обавештавамо Вас да је данас почела Агора- Завршна конференција програма међународне размене „HOPE EXCHANGE“  који организује Европско удружење болница HOPE (European Hospital and Healthcare Federation) у сарадњи са Комором здравствених установа Србије. Програм размене почео је 7. маја, када су сви кандидати који су учествовали у овогодишњој размени  званично започели своје боравке у здравственим установама широм Европе које су прихватиле домаћинство. Представници Србије у овогодишњем програму размене били су: Милорад Шпановић који је боравио на размени у Аустрији, у Бечу и  Зорица Тасић Стојановић која је четири недеље програма била у Француској – у Паризу и Лиону.

   

  Agora1

   

  Србија је ове године имала и домаћинство у размени – установа домаћин била је Специјална болница за болести зависности у Драјзеровој у Београду и њихова гошћа је била Ксенија Кадић, кандидаткиња из Велике Британије.

  Тема овогодишње размене била је „Укључивање пацијената у процес унапређења система здравствене заштите – јесмо ли спремни“ а програм за сваког кандидата је осмишљен тако да се упозна са функционисањем здравственог система земље – домаћина, са фокусом на тему размене. У складу са тим, гошћа из Велике Британије је осим боравка у установи – домаћину (Специјална болница за болести зависности у Драјзеровој) имала преко двадесет организованих састанака (у Министарству здравља, здравственим установама на примарном, секундарном и терцијарном нивоу у Београду, Нишу и Новом Саду, са представницима удружења пацијената, итд).

   Agora2

   

  На данашњој конференцији Агора сви кандидати ће излагати презентације , у којима ће представити своја искуства из четворонедељног програма. У сутрашњем прес клипингу ћемо вас детаљније обавестити о њиховим излагањима.

  Ова интернет презентација има валидан XHTML и CSS код, што омогућава преглед у већини савремених претраживача.
  Valid XHTML Valid