Актуелности

  Извештај са саветовања

  Ажурирано 12.12.2017. године

  Саветовање „Здравије здравство“  у организацији Коморе здравствених установе Србије и уз подршку Другог пројекта развоја здравства, одржано у Врњачкој Бањи од 6. до 8 децембра,  привукло је више од  450 учесника који су током тродневног скупа пратили предавања, разменили мишљења са колегама, информисали се и дискутовали о најактуелнијим питањима у здравственом систему.

   Savetovanje Vrnjacka Banja1

   

  Саветовање је окупило представнике институција које учествују у доношењу одлука у здравству, оне који те одлуке треба да спроводе, оне који контролишу трошење средстава и спровођење здравствене политике.

   

  „Без комуникације различитих субјеката важних за здравство немогуће је имати функционалан систем. Ми улогу и мисију Коморе здравствених установа Србије разумевамо тако да буде спона која повезује различите актере у систему здравства,  подстиче размену идеја и мишљења“ каже председник Управног одбора КЗУС проф др Георгиос Константинидис.

   Savetovanje Vrnjacka Banja2

   

  Предавачи из Министарства здравља, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Републичког фонда за здравствено одигурање, Другог пројекта развоја здравства, Државне ревизорске институције, експерти за различита питања која се тичу здравства – током својих презентација представили су промене које се очекују, дали препоруке и тумачења у вези са проблема из праксе. Међу темама  из програма саветовања велико интерсовање  владало је за питања:

  -          кадрова,

  -          каталога радних места,

  -          нових законских решења чије је доношења најављено,

  -          ДРГ система који је као пилот пројекат уведен у 14 здравствених установа... 

   

  Предавања представника РФЗО и ДРИ такође су привукла велику пажњу.

   

  “ Ово је изузетно важан тренутак за здравство. Најављене су бројне промене. Сада је прилика да покушамо да утичемо на то да нова решења буду што ближа ономе што је интерес установа и здравства у целини“ рекла је секретар Коморе Снежана Рашић Ђорђевић.

   

   Savetovanje Vrnjacka Banja3

   

  Savetovanje Vrnjacka Banja4

   

  Комора здравствених установа Србије захваљује се  учесницима саветовања  и  предавачима. Одговори на сва питања која су достављена писмено биће постављени на сајт Коморе.

   

  Првог дана саветовања у Врњачкој Бањи одржана је и седница Управног одбора Коморе здравствених установа Србије. Захваљујемо се на изузетном одзиву.

   

  Savetovanje Vrnjacka Banja5

  Ова интернет презентација има валидан XHTML и CSS код, што омогућава преглед у већини савремених претраживача.
  Valid XHTML Valid