Актуелности

  Обилазак установа - други у серији регионалних састанака, Нови Сад – терцијарни ниво 7.11.2017. Домаћин КЦ Војводине

  Ажурирано 13.11.2017. године

  Комора здравствених установа Србије наставља да обилази установе на терену, представља своје активности, најављује нове иницијативе и даје стручне савете за конкретне проблеме које установе имају.

   

  Посета војвођанским установама планирана је у два дела – први састанак је одржан је у Клиничком центру Војводине, 7. 11.2017 и окупио је представнике 6 установа терцијарног нивоа.

   

  У делу који је био посвећен представљању активности Коморе у протеклом периоду, посебна пажња посвећена је иницијативи у вези са сопственим приходима. Подсећамо, ову иницијативу и покренуле су 4 установе из Новог Сада (3 Института у Сремској Каменици и Клинички центар Војводине) .Ради се о предлогу да се прецизније уреди област у вези са стицањем и коришћењем сопствених прихода, јер садашње недоречености и неусаглашености стварају конфузију и потешкоће у раду установа. Нарочиито је указано на проблем да рад немедицинских служби приликом учешћа у пројектима није препознат,што онемогућава плаћање људи за послове које обављају (економисти, правници, администрација).

   

   KZUS

   

   

  KZUS

   

  Управни одбор КЗУС ову иницијативу усвојио је и проследио је Министарству здравља, Министарству финансија, Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Државној ревизорској институцији.

   

  На састанку у КЦВ оцењено је да наведени проблем заиста представља велику препреку у функционисању установа  и изнето очекивање да ће у  нормативним променама које се најављују и ова област бити регулисана на начин који отклања постојеће проблеме.

   

  У дискусији која је уследила постигнута је сагласност о томе да је сада право време за здружени наступ здравствених установа, јер су многе промене у систему у најави.

   

  Следећи регионални састанак биће одржан такође у Новом Саду, 17. новембра и окупиће представнике тридесетак здравствених установа из Јужнобачког и Сремског окруба (примарни И секундарни ниво).

   

  Комора здравствених установа Србије захваљује се Клиничком центру Војводине на сарадњи приликом организовања састанка.

  Ова интернет презентација има валидан XHTML и CSS код, што омогућава преглед у већини савремених претраживача.
  Valid XHTML Valid