Актуелности

  Комора здравствених установа Србије започела обилазак установа: Први регионални састанак одржан у Лесковцу

  Ажурирано 26.10.2017. године

  Стручни тим Коморе здравствених установа Србије одржао је састанак са представницима здравствених установа из  Топличког, Пиротског, Јабланичког и Пчињског округа. Домаћин састанка била је Општа болница Лесковац  а на састанку су представљене активности Коморе у протеклом периоду и размотрени   конкретни проблеми које установе имају.

   

   KZUS Leskovac

   

  Директор Опште болнице Лековац  Небојша Димитријевић поздравио је иницијативу КЗУС да одржавањем регионалних састанака појача комуникацију са установама и на терену се упозна са проблемима.

   

  Секретар КЗУС Снежана Рашић Ђорђевић, наводећи  активности  у протеклом периоду, рекла је да се питање установа чији су рачуни блокирани наметнуло као приоритет и упознала присутне са иницијативом коју је КЗУС покренула у вези с овим проблемом. Представљена је анализа узрока блокада коју је сачинила стручна служба КЗУС, као и предложене мере које би требало да допринесу решавању садашње комплексне ситуације. Секретар КЗУС  позвала је представнике установа да активно учествују у раду органа Коморе јер је, како је оценила, здружени наступ једини начин да се направе помаци ка решавању великих проблема са којима су установе суочене. Најавила је и саветовање у Врњачкој Бањи које ће бити одржано од 6. до 8. децембра. Актуелне теме, релевантни предавачи и велики број учесника на саветовањима које организује Комора традиционално су прилика за размену искустава, информисање и решавање проблема на које запослени у установама свакодневно наилазе.

   

   KZUS Leskovac1

   

  Представници стручне службе КЗУС  представили су  активности  и актуелности из својих сектора а потом су уследила питања из установа, конструктивна дискусија, тумачења и препоруке које су присутнима дали представници  стручне службе Коморе. Економисти из стручне службе Коморе изнели су резултате анализа који  показују да 11 здравствених установа има веће обавезе  од укупне имовине, док 21 установа има 50% имовине оптерећене обавезама. Међу питањима која су представници установа постављали,  доминирала су она везана за проблеме у вези са кадровима, проблеме који се тичу уговарања са РФЗО, платним разредима и каталогом радних места . Помоћник директора Дома здравља Лесковац указао је да кадровски нормативи имају бројне мањкавости, навео пример да је ДЗ Лесковац пре 3-4 године имао 1050 запослених а да их сада има 658 и да је рад установе врло тешко организовати под овим условима

   

  Састанак у Лесковцу први је у низу регионалних састанака које организује Комора здравствених установа Србије.  Следећи  састанак биће одржан у Новом Саду.

   

  Комора здравствених установа Србије захваљује се директору Опште болнице у Лесковцу Небојши Димитријевићу и његовим сарадницима  на срдачној добродошлици и професионалној организацији скупа.

  Ова интернет презентација има валидан XHTML и CSS код, што омогућава преглед у већини савремених претраживача.
  Valid XHTML Valid